Woensdrecht
Dorpsstraat - seniorenwoningen Mgr. van Mensstraat - eengezinswoningen Van de Zandestraat - eengezinswoningen Dorpsstraat 33/35 - vrijstaande woningen 't Blickvelt - appartementen Berglaan - eengezinswoningen Molenakkers - eengezinswoningen Middelaerstraat - eengezinswoningen Stallaertstraat - eengezinswoningen

De kern Woensdrecht ligt tegen Hoogerheide aan. Desondanks is het een kern met een heel eigen karakter. Naast ongeveer 200 eengezinswoningen heeft Woningstichting Woensdrecht ook een woonzorgcomplex gerealiseerd waar wonen, zorg en welzijn samenkomen.

Voorzieningen zijn er vrijwel niet in deze kern, los van de basisschool en natuurlijk het Dorpspunt ’t Blickvelt (wat geheel door vrijwilligers wordt gerund). Het is een dorp waar veel activiteiten worden ontplooid, voor en door de Woensdrechtenaren.

De jaarmarkt, de kermis, de herdertjestocht en de kerstmarkt zijn hier goede voorbeelden van. Voor de dagelijkse boodschappen kan men naar het aangrenzende Hoogerheide.

In 2014 is het Dorpsplein, het centrale plein recht tegenover ’t Blickvelt, volledig opnieuw ingericht. Op zich niet zo bijzonder, maar wel dat het ontwerp en de invulling van dit plan volledig door bewoners zelf is vormgegeven.

Zo is er een multifunctioneel plein ontstaan waar jaarlijks veel verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden.

Gelegen aan de rand van de gemeente biedt deze woonkern alle mogelijkheden voor mooie uitstapjes in de omgeving, bijvoorbeeld (of bij voorkeur?) op de fiets.


WsWoensdrecht