Putte
In het grensdorp Putte beheert Woningstichting Woensdrecht een appartementencomplex met 14 huurappartementen. Daarnaast zijn er 10 koop-appartementen waarvan de Vereniging van Eigenaars door Woningstichting Woensdrecht wordt ondersteund. Sinds 2013 is er een appartementencomplex voor begeleid wonen opgeleverd, in nauwe samenwerking met Amarant Groep Tilburg tot stand gekomen. Hier wonen vooral jonge mensen met een beperking die, dankzij de aanwezige (zorg)begeleiding, toch grotendeels zelfstandig kunnen wonen.

In 2015/2016 wordt het Tervo-plein midden in Putte herontwikkeld. Hier komen nieuwe winkels en daarboven woongelegenheden.

Putte is een uniek grensdorp, waar de Nederlands-Belgische grens letterlijk dwars door het dorp loopt. De doorgaande Antwerpseweg bestaat uit een grote diversiteit aan woningen en winkels.

Door de zondagopening van de winkels is het er elk weekend een drukte van belang. De inwoners van Putte zijn trots op hun dorp en zeer pro-actief naar de gemeente toe als het gaat om de verbetering van de leefbaarheid in het dorp.

De oppervlakte van Putte bedraagt ruim 1852 hectare. Ruim 1300 hectare hiervan is bedekt met naaldbossen, welke in de tweede helft van de vorige eeuw werden aangelegd. Direct grenzend aan de bebouwde kom ligt het ‘Moretusbos’. Dit bos heeft zijn ontstaan en naam te danken aan jonker Moretus, die het midden van de 18e eeuw het bos als onderdeel van het landgoed ‘Ravenhof’ liet aanleggen.

In het midden van dit mooie bos staat het theehuisje ‘De Gloriëtte’. Vanaf dit huisje heeft men een schitterend uitzicht op het kasteel Ravenhof, dat op Belgisch grondgebied staat, en in de andere richting op de bossen, de mooie dreven en tussen de bomen door op de uitgestrekte landerijen.

De kern Putte grenst aan de Belgische gemeenten Antwerpen, Stabroek, Kapellen en Kalmthout. Aan de oostzijde grenst de kern Putte aan ‘grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide’, met uitschieters tot ver in Putte. Hier vindt men tevens een modern opgezette camping met stacaravans en vakantiebungalows en allerlei bijbehorende activiteiten.

Putte is een dynamisch dorp met een rijk winkelaanbod. De Putse kermis met de jaarmarkt en de sluitingskoers voor beroepswielrenners in oktober zijn erg in trek in deze regio en ver daarbuiten. Putte is een grensdorp dat zich thuis voelt in een Europa zonder grenzen.


WsWoensdrecht