Woningaanbod op ZuidWestWonen
Vandaag wordt de eerste huurwoning van Woningstichting Woensdrecht gepubliceerd op www.zuidwestwonen.nl.

Het betreft een jongerenappartement in de wijk Heiakkers, vanavond om 20:00 uur gaat de advertentie online. Iedereen die is ingeschreven in Zuidwestwonen en die aan de voorwaarden voor deze woning voldoet (leeftijd/huishoudgrootte/inkomen), kan er straks op reageren.

We verwachten de komende dagen nog meer woningen online te kunnen zetten.

De woningzoekenden die zich eerder bij ons hadden gemeld om mee over te gaan naar het nieuwe systeem, hebben allemaal een activatiemail gekregen om hun inschrijving te activeren.
Na het invullen van gegevens over hun huishoudsamenstelling, inkomen etc., kunnen ook zij direct reageren op de beschikbare woningen van zowel Woningstichting Woensdrecht als van de 7 andere corporaties die op Zuidwestwonen actief zijn.

Hiermee is het “oude” toewijzingsbeleid en -systeem van Woningstichting Woensdrecht, waarbij leeftijd voor starters of woonduur voor doorstromers bepalend was voor de toewijzing, definitief voorbij. Vanaf nu geldt de inschrijfduur bij Zuidwestwonen als criterium en voor de volgorde van de selectie van kandidaten.

Voorrangsregelingen of urgentie zijn ook gewijzigd:
alleen met een WMO-verhuisindicatie is een voorrangsverklaring voor passende woningen (deze moeten door de verhuurder worden gekenmerkt voor WMO-indicaties) mogelijk. Hiermee sluiten wij aan bij de regelingen zoals deze in de regio door andere corporaties worden gehanteerd.


WsWoensdrecht