Wet betaalbare huur
Per 1 juli 2024 is de Wet betaalbare huur ingegaan.
Deze wet gaat vooral over de “middenhuur”: woningen waarvan de huurprijs boven de grens van de sociale huur zit maar onder de prijzen voor “dure huur”.

In 2024 is de huurprijsgrens voor sociale huur € 879,66. Is uw huurovereenkomst ingegaan in 2024 én was de kale  huurprijs (dus zonder servicekosten, energietoeslag, serviceabonnement of andere bijkomende kosten) bij aanvang boven dit bedrag? Dan is uw huurcontract “geliberaliseerd” en valt dit dus buiten de sociale huursector.

Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van de huurprijsgrenzen vanaf 1989: https://open.overheid.nl/documenten/e80a42e9-f1c7-444e-86b9-11bf1a106300/file

De nieuwe wet regelt vooral dat “vrije sector” huurwoningen tot een bepaald niveau een maximale huur krijgen. Bij het vaststellen van de huurprijs van onze woningen buiten de sociale huur, maakte WsWoensdrecht Vastgoed bv altijd al gebruik van het woningwaarderingsstelsel (WWS), waardoor de huurprijzen in lijn zijn met de nieuwe wet.

Wilt u graag uw huurprijs controleren? Dan kunt u bij de Huurcommissie de puntentelling nakijken. Dit kan op de website https://huurprijscheck.huurcommissie.nl/zelfstandige-woonruimte .

Deze check is mogelijk voor álle huurwoningen en u kunt bij ons altijd navragen wat het puntenaantal is waarop uw huur is gebaseerd. Hierbij geldt wel dat onze huidige puntentelling is gebaseerd op de regeling zoals deze tot 1 juli 2024 was, de wet is enkele dagen voor die datum aangenomen en er is nog geen tijd geweest om de nieuwe puntentelling van het woningwaarderingsstelsel uit te werken. De wet geeft ons hiervoor ruimte tot 1 januari 2025.

 

 


WsWoensdrecht