Idee voor Col. Whitakerplein Woensdrecht
“Het beste idee voor Woensdrecht”

Met die vraag hebben we eind 2018 aan de inwoners van Woensdrecht gevraagd om ons van ideeën te voorzien voor nieuwbouw aan het Colonel Whitakerplein.

In de vele inzendingen was een duidelijke rode draad zichtbaar; men wil géén strak modern gebouw, wel mét mogelijkheden voor de oudere huurders.

Uiteindelijk gaan we met de ideeën van oud-wethouder Vic Huygens aan de slag om deze uit te werken tot een realistisch nieuwbouwplan.

Hij stelde een rij woningen voor in oude stijl met één of meer trapgevels én kruiskozijnen met vensters zoals in het voormalig jachthuis van de fam. Völcker nu nog zichtbaar aan de Grindweg in Woensdrecht of zoals in het verleden bij het oude gemeentehuis in Hoogerheide aanwezig was.

Daarbij wilde hij ook graag een klok en zou het erg leuk zijn om enkele echt “Woensdrechtse dingen” op één of andere manier terug te laten keren in het ontwerp. Maar Vic wilde ook benadrukken dat het prettige, praktische woningen moesten worden en liefst zeer energiezuinig en duurzaam.

Graag willen wij alle inzenders van ideeën, opmerkingen etc. bedanken voor jullie inzendingen. We gaan ermee aan de slag om er iets moois van te maken.
Wordt vervolgd…

 


WsWoensdrecht