Privacy
Met alle aandacht in de media kan het u bijna niet zijn ontgaan: er verandert iets in de privacy-wetgeving. Vandaag gaat de nieuwe “AVG” in.

Woningstichting Woensdrecht heeft ook gegevens over verschillende groepen mensen. Huurders, maar ook woningzoekenden, sommige oud-huurders, aannemers en andere relaties. Die gegevens staan bij ons in de computer, voor een deel in een digitaal archief of in het verhuursysteem. Er zijn ook e-mails met gegevens.

Natuurlijk hebben wij namen en adressen, geboortedata, handtekeningen (op de huurcontracten), telefoonnummers en e-mailadressen, maar ook gegevens zoals bankrekeningnummer en in sommige gevallen zijn er zelfs bepaalde medische gegevens met ons gedeeld (bijvoorbeeld voor een woningaanpassing).

Het is voor ons altijd vanzelfsprekend geweest dat we voorzichtig met die gegevens omgaan.
Aan de telefoon geven wij bijvoorbeeld nooit zomaar telefoonnummers of (betaal)gegevens door als we niet kunnen controleren wie die gegevens opvraagt. Notitieblaadjes met daarop persoonlijke gegevens gaan niet bij het oud papier, maar in een speciale container zodat de gegevens niet “op straat” komen te liggen.

De gegevens die wij hebben geregistreerd, gebruiken wij om u te kunnen bereiken als er iets in of aan de woning moet gebeuren. Wij delen gegevens zoals naam, adres en telefoonnummer dan ook met andere partijen, zoals aannemers, als zij voor ons de werkzaamheden uitvoeren. Ook van deze aannemers eisen wij dat ze voorzichtig met de gegevens omgaan.

Het is dus geen geheim dat wij gegevens vastleggen en in sommige gevallen ook met andere partijen delen. Wilt u weten wát wij precies over u weten? Dan bent u van harte welkom bij ons op kantoor om de gegevens te bekijken. Klopt er iets niet aan de gegevens? Dan mag u ons dat laten weten en dan passen wij het aan.

Soms moeten we voor de aanpassing van gegevens “bewijsstukken” hebben, bijvoorbeeld een bewijs van overlijden, als iemand als huurder moet worden uitgeschreven. Dit voorkomt dat wij “per ongeluk” iemand als huurder uitschrijven zonder dat die persoon dat zelf weet.

Heeft u vragen over uw gegevens, uw privacy of hoe wij ermee omgaan? Dan kunt u contact met ons opnemen via info@wswoensdrecht.nl of 0164-613313. Als “Functionaris Gegevensbescherming” in het kader van de AVG is dhr. K. van Haaren, manager Wonen de contactpersoon.


WsWoensdrecht