Hoe moet ik de woning achterlaten als ik ga verhuizen?
Om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor u hebben we hier precies staan wat de aandachtspunten zijn bij het opleveren van uw woning. Zo weet u waar u op moet letten bij het verlaten van uw woning.

Wanneer u de huur opzegt wordt er een afspraak gemaakt voor een vooropname. De opzichter komt dan bij u thuis kijken om in te schatten wat Woningstichting Woensdrecht nog moet doen om de woning door te verhuren nadat u de woning verlaten heeft. Daarbij wordt ook aangegeven wat er van u verwacht wordt vóór de sleutelinname.

In en om de woning…

Algemeen
Alle ruimtes dienen leeg, gestofzuigd en in goede staat te worden achtergelaten. Dit geldt ook voor de berging. Badkamer, toiletruimte, sanitair en keuken moeten schoon en ontkalkt zijn en het doucheputje vrij van haren. Ingebouwde keukenapparatuur mag ter overname worden aangeboden aan een volgende huurder, mits de apparatuur niet kapot is en normaal werkt. Zaken die door de volgende huurder worden overgenomen, mogen blijven staan/hangen, mits deze zaken op een door beide ondertekend overnameformulier zijn vermeld. U krijgt van ons het overnameformulier waarop u alle spullen zet die de volgende huurder kan overnemen. Of de nieuwe huurder iets betaalt voor de spullen, mag u samen regelen. Daar bemoeien wij ons niet mee.

Plafonds en wanden
Plafonds dienen wit of roomwit te zijn. Alle andere kleuren worden niet geaccepteerd, tenzij expliciet overgenomen door de volgende huurder. Kunststof schrootjes of tempex plafonds worden in verband met brandgevaar niet geaccepteerd en dienen verwijderd te worden. De opzichter zal aangeven in welke staat het plafond moet worden achtergelaten.

Gestucte en/of gesausde wanden dienen een lichte kleur te hebben. Alle donkere en felle kleuren worden niet geaccepteerd tenzij expliciet overgenomen door de volgende huurder. Behangen wanden mogen blijven mits het behang compleet en niet kapot is. Wanneer bijvoorbeeld huisdieren het behang hebben vernield dient het gehele behang verwijderd te worden. Lambrisering en steenstrips zijn in alle gevallen ter beoordeling van de opzichter.

Schroeven, spijkers en pluggen dienen verwijderd te zijn en de gaatjes op een nette manier gedicht met daarvoor geschikte middelen.

Deuren en kozijnen binnen
Alle binnendeuren en binnendeurkozijnen dienen een lichte kleur te hebben. Donkere en/of felle kleuren worden niet geaccepteerd tenzij expliciet overgenomen door de volgende huurder. De deuren en kozijnen dienen vrij te zijn van stickers en andere kleefmaterialen. Tip: soms zijn stickers lastig te verwijderen, probeert u dan met een föhn de stickers warm te maken.

Nicotineaanslag op wanden, plafonds, deuren, ramen en kozijnen wordt niet geaccepteerd en dient verwijderd te worden vóór sleutelinname.

Sauswerk en schilderwerk
Al het saus- en schilderwerk dient van voldoende kwaliteit te zijn. Bladderend sauswerk op plafonds en/of wanden en niet-hechtend schilderwerk op deuren en ramen wordt niet geaccepteerd. Geverfde wandcontactdozen, lichtschakelaars, klinken, en schilden worden niet geaccepteerd. Verfresten dienen verwijderd te worden.

Raamdecoratie
Alle raamdecoratie zoals gordijnen, vitrage, lamellen, jaloezieën, etc. mag ter overname worden aangeboden aan een volgende huurder mits de raamdecoratie niet kapot is en normaal functioneert. Dat geldt ook voor rails en roedes.

Vloerbekleding
Alle vloerbekleding zoals vloerbedekking, zeil en laminaat mag ter overname worden aangeboden aan de volgende huurder mits de vloerbekleding compleet, niet kapot is en geen asbest bevat. Alle vloerbekleding zoals tegels en parket (harde verlijmde vloerbekleding) mag in de woning achterblijven mits niet kapot/los en expliciet goedgekeurd door de opzichter.

Verlichting
Alle verlichting anders dan een plafonnière of bolletje in de badkamer en/of toilet dient verwijderd te worden. Daarbij dient u een kroonsteentje terug te plaatsen voor de veiligheid. Overige verlichting mag ter overname worden aangeboden aan de volgende huurder mits de verlichting niet kapot is en normaal werkt.

Verwarming
Gebruiksaanwijzingen dienen óf bij het betreffende apparaat te worden gelegd óf verzameld in een keukenlade. Bij de CV-ketel dient een vul- en ontluchtingsset aanwezig te zijn. Geverfde radiatoren worden niet geaccepteerd. Verfresten dienen verwijderd te worden.

Sleutels
Bij de sleutelinname dienen alle sleutels aanwezig te zijn. Bij woningen met gelijksluitende cilinders moeten er 6 sleutels aanwezig zijn. Anders 3 sleutels per cilinder en 2 voor een poort of brievenbus. Ontbrekende sleutels dient u vóór sleutelinname bij te laten maken. Indien er sleutels ontbreken worden er kosten in rekening gebracht. Sleutels van binnendeuren dienen in een keukenlade te worden gelegd.

Containers en milieupasje
U wordt verzocht om de containers leeg én schoon achter te laten. Vergeet dus niet om de containers vóór de eindopname voor de laatste keer te laten legen. Het milieupasje kunt u in de keukenlade achterlaten. Indien u het milieupasje kwijt bent, kunt u dit opnieuw bestellen bij de gemeente. Indien Woningstichting Woensdrecht een nieuw milieupasje moet aanvragen dient u hiervoor kosten te betalen.

Tuin
De tuin moet een verzorgde indruk maken, dit ter beoordeling van de opzichter. Grote struiken, coniferen, bomen, vijvers en ingegraven trampolines worden niet geaccepteerd tenzij expliciet overgenomen door de volgende huurder en goedgekeurd door de opzichter.

Overname(s)
Alle zaken welke door de volgende huurder worden overgenomen dienen op het overnameformulier vermeld te zijn. Het overnameformulier dient, ondertekend door zowel de vertrekkende als de nieuwe huurder, uiterlijk bij sleutelinname aan de opzichter overhandigd te worden. Eerder insturen, bijvoorbeeld door te mailen, mag via: info@wswoensdrecht.nl. Indien er geen nieuwe bewoner(s) bekend is (zijn) of uw woning wordt verkocht, moet de woning in principe leeg opgeleverd worden.

Asbesthoudende materialen mogen niet worden overgenomen en moeten per definitie verwijderd worden of worden verwijderd op kosten van de vertrekkende huurder.

Zelf Aangebrachte Veranderingen (ZAV)
Voor zelf aangebrachte veranderingen aan een woning of berging dient in het verleden door Woningstichting Woensdrecht schriftelijk toestemming te zijn verleend, indien dat niet het geval is zal de opzichter beoordelen wat er met de wijziging dient te gebeuren. Mogelijk dient u de wijziging ongedaan te maken en de oude situatie te herstellen. Zonwering en rolluiken mogen ter overname worden aangeboden aan een volgende huurder mits de artikelen niet kapot zijn en normaal functioneren. Schotels en antennes worden niet geaccepteerd en dienen verwijderd te worden, en eventuele schade netjes hersteld.

Herstelkosten
Wanneer een woning niet netjes wordt achtergelaten zullen de kosten in rekening worden gebracht. Voor het verwijderen van de meest voorkomende zaken heeft Woningstichting Woensdrecht standaard bedragen opgesteld. Een overzicht ontvangt u van de opzichter bij de vooropname, dit is in principe binnen 3 dagen na de ontvangst van de huuropzegging. Wanneer zaken onverhoopt niet goed werken, kapot zijn of buiten uw schuld kapot zijn gegaan, meld dit dan tijdens de vooropname bij de opzichter.

Administratieve afhandelingen…

Energiebedrijven
U dient tijdig bij de nutsbedrijven (gas, water en stroom) aan te geven dat u gaat verhuizen. Bij de sleutelinname vult de opzichter samen met u een meterstandenformulier in. Dit om te voorkomen dat u vroegtijdig wordt afgesloten en kosten moet maken.

Wanneer de woning is afgesloten van gas en/of stroom dient u deze onmiddellijk opnieuw aan te vragen. Wanneer de woning is afgesloten wordt de sleutel wel ingenomen, maar de huur niet beëindigd! In dat geval stopt de huur de eerstvolgende werkdag na heraansluiting.

Opzeggen abonnementen en uitschrijving gemeente
U dient tijdig alle overige abonnementen (tv, telefoon en internet) op te zeggen.

Indien er gehuurde/geleende medische hulpmiddelen in de woning aanwezig zijn dient u deze tijdig op te zeggen. (Denk daarbij aan WMO-voorzieningen zoals bijvoorbeeld een traplift.)

U dient zich bij de (nieuwe) gemeente aan te melden voor uw nieuwe adres, daarmee wordt u automatisch uitgeschreven op uw oude adres. Let op! Dit is ook belangrijk voor eventuele toeslagen.

Woning opleveren

Woning verlaten/opleveren


WsWoensdrecht