Huijbergen
Huijbergen - De Meulenberg

Huijbergen is met zo’n 860 huishoudens (totaal bijna 2200 inwoners) een van de kleinste kernen van de gemeente Woensdrecht. Enkele campings, een “buurt”supermarkt en de plaatselijke horeca zorgen ervoor dat met name (fiets)toeristen de weg naar Huijbergen weten te vinden. De ondernemersvereniging is er actief om de middenstand op peil te houden en zij onderhouden ook een goede relatie met het Dorpsplatform, waarin de inwoners zijn vertegenwoordigd.

Huijbergen ligt tegen de grens met België en de inwoners zijn vooral blij met het feit dat het er mooi en rustig wonen is.

In de kern Huijbergen staat het wooncomplex Meulenberg. De appartementen liggen aan de Bergsestraat, tegenover de plaatselijke supermarkt en het voormalige gemeentehuis van Huijbergen.

Fraaie bossen, heidevelden en stuifduinen typeren deze kern. De hoogteverschillen in het landschap zijn aanzienlijk. Het hoogste punt ‘De Pilberg’ ligt 32 meter boven NAP. Fraai zijn ook de overgangen in het landschap tussen de geaccidenteerde en vlakkere gebieden door de relaties tussen bodemgebruik en reliëf enerzijds en nederzettingen en cultuurgrond anderzijds bij Pilberg, Staartse Duinen, Eiland en Overberg. De Walse Duinen, de Staartse Duinen en de zeven heuveltjes zijn vrij toegankelijk en zeer geschikt voor wandelrecreatie.

Naast de bezienswaardigheden zoals het Wilhelmietenmuseum, molen Johanna en de gerestaureerde Kempische boerderij aan de Staartsestraat 45, heeft Huijbergen een kampeerboerderij, een camping en een manege. Voorts heeft de dorpskern gezellige terrasjes en eetgelegenheden waar het voor de toerist goed toeven is.


WsWoensdrecht