Hoogerheide
Als centrumkern van de gemeente Woensdrecht biedt Hoogerheide het hoogste voorzieningenniveau van alle woonkernen. Zorgfaciliteiten, gemeentehuis, winkels, openbaar vervoer, alles is er en het meeste is gecentreerd rond de Raadhuisstraat. Maar Hoogerheide heeft meer te bieden dan voorzieningen.

Het monument op de rotonde, direct bij de afrit van de A4, maakt direct duidelijk dat u de wielergemeente binnenrijdt. De veldrit (GP Adrie van der Poel) over de Brabantse Wal vormt het jaarlijkse hoogtepunt.

Behalve fietsliefhebbers kunnen ook liefhebbers van voetbal, volleybal, korfbal, tennis etc. hun hart ophalen. Naast sportverenigingen zijn nog tal van andere verenigingen en clubs actief. Verder zorgen de gezellige cafeetjes en terrasjes voor ontspanning tussen alle activiteiten door. Een dagje Hoogerheide afsluiten met een mooie voorstelling in het theater “Kloosterhof” maakt het geheel compleet.

De Raadhuisstraat als voornaamste winkelstraat biedt een variëteit aan winkels. Kijk voor meer informatie over het aanbod van winkels en horeca eens op http://hoogerheide.nu/

Qua werkgelegenheid is Hoogerheide voornamelijk dankzij Defensie nadrukkelijk op de kaart gezet. Daarnaast bevinden zich op bedrijventerrein “de Kooi” allerhande bedrijven, groot en klein.

De Brabantse Wal leent zich uitstekend voor fiets- en wandeltochten en door de gunstige ligging zijn dagtochten naar België (Antwerpen) en Zeeland heel goed te doen.


WsWoensdrecht